Gezonde leefstijl

Help! Mijn kind wilt geen groenten en fruit eten!

Wat kan mijn kind met een voedselallergie of -intolerantie wél eten?

Mijn kind heeft overgewicht, waar doe ik goed aan?

Is er een relatie tussen het gedrag van mijn kind en de voeding die het krijgt?

Dit kunnen lastige vragen zijn en het antwoord is niet altijd kant en klaar. Novi helpt u en uw kind graag op weg. 


Een gezonde leefstijl en een gezond voedingspatroon hanteren blijkt in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Voor de meeste volwassenen is deze uitdaging vaak al groot, laat staan dat je het moet overbrengen op je kinderen.
Van nature kent een kind intuïtief de eigen behoeften, zo ook op het gebied van voeding. Een baby laat weten wanneer het honger heeft of wanneer het verzadigd is. (mits een medische oorzaak dit verstoord)
Op een zeker moment zijn wij als ouders degene die het voedingsritme en -patroon gaan bepalen voor het kind. We willen immers allemaal dat onze kinderen voldoende eten en de goede bouwstoffen binnen krijgen. Dan is het als ouder wel handig om te weten waar je nu goed aan doet. 
Maar wat voor het ene kind goed en gezond is, hoeft niet voor het andere kind te gelden. Ieder kind is uniek en heeft daardoor andere behoeften. Zo ook op het gebied van voeding.
Het ene kind is snel moe, het andere kind heeft gevoelige darmen. Ook kan het kind een allergie of intolerantie hebben of het wijst vaak eten zonder verklaarbare reden af.
In alle gevallen heeft het lichaam andere behoeften. 
Voor ouders is het vaak lastig om te bepalen wat nu daadwerkelijk de juiste voeding is voor een kind, vooral wanneer er een probleem aanwezig is op dit gebied.

Wil je een afspraak maken voor een intake of wil je meer informatie, neem dan contact op met NOVI. 
Pea Pod Costume