top of page
  • Michelle

FOLLOW YOUR HEART


Welkom op mijn blog!!

Na een roerige tijd in zowel familiare sfeer als op werkgebied, besloot ik eind 2015 een nieuwe weg in te slaan. Voor mij betekende dit het opstarten van mijn eigen bedrijf en het daadwerkelijk gaan volgen van mijn hart. In gedachten had ik het helemaal uitgestippeld en het in de praktijk brengen zou een eitje worden…. Dit laatste is toch net iets anders verlopen.

Degenen die mij vanaf het begin volgen, weten dat ik sinds begin dit jaar een blog ben gestart. Ook hebben jullie wellicht opgemerkt dat ik naast Social Media eigenlijk nog maar bar weinig echt aan mijn blog heb gewerkt. Best jammer, aan inspiratie namelijk niets tekort….

Bloggen is toch niet zo lastig? Dat leek mij ook niet. Je deelt simpelweg je interesse en kennis over een bepaald onderwerp. Waarom heb ik het tot op heden dan nog niet voor elkaar gekregen. Aan het aantal volgers op Facebook en Instagram te zien, zijn er wel degelijk mensen die het interessant vinden om Novi Leefstijl te volgen. Waar gaat het dan mis? Waarom stijgt het aantal volgers niet zo snel als dat ik zou willen? Zijn mijn foto’s niet mooi genoeg? Zijn mijn feeds toch niet zo boeiend? Waarom, hoe en wat??

Tot ik een paar weken geleden tot bezinning kwam en mij besefte dat ik wellicht veel te veel bezig ben met wat andere bloggers, foodies, fitgirls, volgers en dergelijk doen en vinden. Misschien wordt het wel tijd dat ik mijzelf goed ga bedenken wat IK nu daadwerkelijk wil, wat wil ik uitstralen, wat wil ik vertellen?

Op dat punt realiseerde ik mij dat ik eigenlijk nog maar een klein deel laat zien van wie ik ben en waar Novi voor staat. Waarom ik dat niet eerder heb ingezien? Ik denk dat ik mij het wel heb gerealiseerd, maar mijzelf nog niet helemaal heb durven laten zien.

De mensen die dichtbij mij staan, kennen mijn uitgesproken mening en mijn visie als het gaat om gezondheid in de breedste zin van het woord. Een handje vol daarvan weet ook dat mijn mening en visie dieper gaat dan dat en dat ik mij ook steeds verder aan het ontwikkelen ben als mens.

Dat laatste heeft er denk ik voor gezorgd dat ik mij nog niet volledig heb durven uitspreken in mijn blogs en dat mijn feeds op Social Media nog enigszins oppervlakkig zijn.

Ondanks dat ik de stap heel spannend vind om te zetten, ga ik het er wel op wagen om mijn visie op het leven en de gedachte achter Novi daadwerkelijk te gaan laten zien. Simpelweg omdat ik echt denk dat er sterke behoefte is aan meer informatie op dit vlak en daarmee meer ruimte om er over te mogen en kunnen spreken.

Ik ben heel sterk van mening dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een instabiele geest brengt het lichaam uit balans en visa versa. Zowel lichaam als geest krijgen vandaag de dag enorm veel te verduren als het gaat om externe prikkels. Denk hierbij aan onnatuurlijke voedingsstoffen, onvoldoende beweging, stress, tekort aan rust etc.

Teveel jonge kinderen krijgen onvoldoende voedingsstoffen binnen, worden mentaal overprikkeld, worden beperkt in het spelenderwijs ontdekken en leren, worden onvoldoende begrepen door hun ouders en de directie omgeving. Dit veelal voortkomend uit onwetendheid van ouders.

Een van de gevolgen hiervan is dat teveel kinderen een stempel krijgen met een gedragsstoornis, een tekortkoming, een achterstand etc. Terwijl deze kinderen misschien juist iets duidelijk willen maken aan ons (de gehaaste, stressvolle, individualistische maatschappij)

Wordt het niet eens tijd dat wij allemaal beter gaan luisteren naar deze “nieuwe” generatie kinderen?

Misschien hebben zij ons wel heel veel te vertellen, is het tijd dat wij gaan open staan om van hen te leren en in die spiegel gaan kijken die zij ons voorhouden.

Om mij heen zie ik dat steeds meer jonge ouders echt verandering willen voor hun kinderen. Zij kiezen steeds meer bewust voor gezonde voeding, zijn bereid te luisteren naar de daadwerkelijke behoeften van het kind, hebben geen interesse in labels, maar willen enkel en alleen het beste voor hun kind.

In mijn ogen wordt het tijd dat alle ouders op die manier met hun kind omgaan. Ik begrijp echter ook heel goed dat dit in deze maatschappij nog lastig is om voor elkaar te krijgen. Je gaat je dan namelijk losmaken van hetgeen dat als “normaal” wordt gezien, terwijl de huidige situatie eerder als niet normaal moet worden gezien. Ik heb er vertrouwen in dat de jonge kinderen van vandaag de dag een positieve verandering gaan meemaken als het gaat om de maatschappij waarin zij leven en dat zij de kartrekkers gaan zijn die de maatschappij, de mensen en de natuur weer gezonder zullen maken. Deze totale verandering zal de nodige (tientallen) jaren kosten, maar een verandering is noodzakelijk.

Ik denk dat wij als volwassenen degene zijn die dat aan onze kinderen moeten meegeven en hen het vertrouwen en de ruimte moeten geven om dit te kunnen bewerkstelligen. Graag deel ik vanaf nu mijn mening, bevindingen en kennis op dit gebied met jullie, in de hoop samen een verandering te kunnen gaan maken.

Wat jullie vanaf nu kunnen gaan verwachten van Novi Leefstijl, heb ik in steekwoorden beschreven.

Voeding

Intoleranties

Kinderen

Spiritualiteit

Volle maan

Nieuwe maan

Energetisch niveau

Voeding en gedragsproblemen

Voeding en aandoeningen

Hoog sensitiviteit

Nieuwe generatie kinderen

Overprikkeling

Sociaal-emotioneel gedrag

Natuur

Klimaat

Rust en ontspanning

Bewegen

Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaande blog, neem dan gerust contact op.

Liefs Michelle

76 weergaven0 opmerkingen
bottom of page